Salat med brocolli, æbler og karrydressing

Nem og sund aftensmad består – hjemme hos os – ofte af en god fyldig salat og et stykke stegt kød.
Prøv denne salat, der både indholder søde, syrlige og salte indslag.
Giv stegt kylling til, der passer godt til karry og æbler.
Opskriften passer til cirka 3 voksne.

Du skal bruge:
1 bundt grønne asparges (kan udelades)
½ bundt brocolli, ca 150 gram (hvis du udelader asparges, brug da 300 gram brocolli)
En håndfuld lyse rosiner
1 romanisalat eller to mini romani, skåret i strimler
2 syrlige æbler, fx Holsteiner Cox
100 gram sprødstegt bacon i tern
Saften af ½ citron og 1 tsk flydende honning

Sådan gør du:
Skær brocolli i små buketter og knæk asparges i 4 cm stykker. Læg dem i en skål og hæld kogende vand over, lad trække 5 minutter, hæld vandet fra og læg til afdrypning på et viskestykke.
Rør citronsaft og honning sammen i salatskålen. Skræl æblerne og skær dem i både, der skæres i små stykker. Vend æblerne med citronsaft og honning. Tilsæt rosiner og rør rundt. Lad det trække mens du laver resten. Rør lidt rundt en gang i mellem.

Steg bacon på panden og lad det køle af på et stykke køkkenrulle.

Skyl og skær salaten i strimler, lad den dryppe af på et viskestykke.

Til dressing:
2½ dl creme fraise
2 tsk mild karry
1 spsk chutney
Evt sød eller stærk chilisauce
Salt og peber

Lige inden servering:
Bland brocolli, asparges og salat med æbler og rosiner i salaltskålen. Tilsidst drysses bacon over. Dressingen serveres ved siden af. Giv brød og stegt kylling til. Bliver der noget til overs, så er det en meget velegnet frokostsalat.

Skriv en kommentar

Filed under Uncategorized

Skriv en kommentar