Saftigt müslibrød med frugt

Dette saftige, sødmefulde brød passer perfekt til ost. Prøv det med en blå ost og tynde skiver pære. Bag det fx til julefrokosten og giv brødet et ekstra julpræg ved at tilsætte tørrede figner og dadler. Et abrikosbrød er også ret fantastisk til ost, prøv dig frem.
Jeg håber ikke dine gæster spiser hele brødet, for så kan du riste brødet næste dag og spise det med ost på. Ristet müslibrød er næsten bedre end nybagt…:-)

Du skal bruge
2½ dl müsli
4 dl kogende vand
1½ dl tørret frugt, fx rosiner og tranebær eller lav en mere julet version med dadler og figner (de skal skæres i mindre stykker)
1 spsk flydende honning
1 tsk salt
½ dl vindruekerneolie eller anden smagsneutral olie
20 gr gær
Hvedemel

Sådan gør du
Hæld müsli, frugt, honning og salt i en skål og hæld det kogende vand over. Dæk skålen og lad den stå i et par timer på køkkenbordet eller fem, evt natten over. Nu er blandingen som en meget lind grød. Tilsæt gær og olie, rør rundt så gæren er helt opløst. Nu tilsætter du mel i blanding, til du har en fast grød. Rør grundigt, dejen skal være fugtig og sej i konsistensen. Hvis du ikke er så heldig at have en røremaskine (jeg er så heldig), skal der tages ordentligt fat. Hæld nu dejen ud på bordet og ælt videre, det skal være en ret klistret og fugtig dej.

Hæld dejen en smurt bageform eller i en slip-let rugbrødsform. Dæk formen med et klæde. Lad dejen hæve lunt min. 1 time.

Bag ved 200 grader i ca. 45 min.

Skriv en kommentar

Filed under Bagværk

Skriv en kommentar