Pasta med krabbebisque og rejer

Det hele starter med en strandtur. En spand, en klemme og en snor. Man skal nemlig bruge 10-12 strandkrabber til denne opskrift. Opskriften passer til en hovedret for to personer.

Strandkrabbejagt

Du skal bruge:
10-12 strandkrabber
2,5 dl hvidvin eller tør æblecider
3 spsk. mad­olie
1 æble
1 gule­rod
1 løg
3 fed hvid­løg
3 friske tomater eller en halv dåse hakkede tomater
250 gram rejer – optøede eller i lage
Salt og peber
Persille- og dildkviste
1 pakke frisk pasta

Sådan gør du:
Flæk de levende strandkrabber på spækbrættet med en tung kniv.
Skær æblet og alle grønsagerne i mindre stykker.

Sautér krabberne nogle minutter i olien, tilsæt grønsagerne og lad dem tage lidt farve. Kom æble, krydderurtestilke og krydderier ved. Sautér lidt videre. Kom vin og vand ved, til det dækker. Bring væden i kog, skum af. Kog i 45 minutter.

Sigt bisquen, gerne i en sigte med pænt store huller, hvor du kan mase lidt af krabbegrumset gennem hullerne. Kog ind til passende konsistens. Tilsæt evt. lidt piskefløde og smag til med salt, peber og hakket dild.

Kog pastaen som anvist på pakken. Anret pastaen i store, varme, dybe tallerkener, fordel rejerne og hæld den rygende varme sauce over. Drys med dild. Spis straks.

Skriv en kommentar

Filed under Hovedretter

Skriv en kommentar