Auberginetærte med spinat og pesto

Auberginetærte med spinat og pesto

Gæster på en hverdag? Her er en opskrift på hurtig mad til fire personer, der ikke sætter dit budget over styr, alle ingredienser kan fx. købes i Netto. Denne fyldige og flotte (hvis jeg selv skal sige det!) tærte gør det ud for et helt måltid til fire. Giv evt. en grøn salat til.
Er I bare to, så kan du halvere opskriften og bage tærten i en almindelige rund tærteform.


Du skal bruge:

En pakke butterdej
1 aubergine, ca 350 gram
1 stort rødløg
3 fed hvidløg
3 spsk olivenolie
3 spsk grøn pesto
1 bakke cherrytomater, 250 gram
350 gram optøet spinat i hele blade, vredet fri for vand
En pakke serano- eller parmaskinke
2 kugler mozzarella, ialt 250 gram
5 æg
3 spsk mælk eller fløde

Sådan gør du:
Beklæd en stor bradepande, ca 25 x 35 cm, med bagepapir
Læg butterdejspladen i formen, lad den gå lidt op af siderne
Vask auberginen og skær den over på midten, skær dem i tynde skiver
Skræl og skær rødløget i halve skiver, pil skallen af hvidløget og hak det fint
Hæld olie på en slipletpande og steg auberginerne langsomt med løg og hvidløg til “det falder sammen”, stil det til side
Skyl og skær tomaterne i halve
Skær osten i skiver
Pisk æg og mælk/fløde sammen i en skål, tilsæt salt og peber
Skær skinken i mindre strimler
Tænd ovnen, 200 grader

Sådan samler du tærten:
Fordel spinat i bunden af tærten, læg aubergine/løgblandingen ovenpå, fordel skinkestrimler. Hæld forsigtigt æggeblandingen ud over hele tærten og læg osteskiverne ovenpå.
Dryp pesto på osteskiverne og læg de halve tomater rundt omkring.

Bag tærten ½ time ved 200 grader.
Lige inden servering løfter du tærten ud af formen og lægger den på et stort fad. Giv grøn salat til.

Skriv en kommentar

Filed under Hovedretter

Skriv en kommentar